Share
In een artikel dat in oktober in het Britse vakblad Computerweekly is verschenen wordt Ruud geïnterviewd over het manifest dat door de samenwerkende branche organisaties uit de digitale infrastructuur sector is gepubliceerd.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌

Klik hier om deze nieuwsbrief in je browser te bekijken

Beste ,

De positie van Nederland als vooraanstaand land qua digitale infrastructuur, onze uitdagingen, maar ook onze vorderingen.


De rol van de IT-sector in de duurzaamheidstransitie. Leesvoer op actuele topics dus in deze nieuwsbrief.


Verder zoeken we hulp voor een actie waarin we goede doelen organisaties op een voor ons goed toegankelijke wijze kunnen steunen.


En er komen weer een aantal evenementen aan georganiseerd door Dutch Cloud Community.


Schrijf je alvast in en doe mee.

Lees het allemaal in onze jongste nieuwsbrief. 

Ruud Alaerds

“Nederland heeft dezelfde innovatiekracht als de VS, alleen niet in één groot techbedrijf, maar verspreid over veel verschillende bedrijven.”


In een artikel dat in oktober in het Britse vakblad Computer Weekly is verschenen wordt Ruud geïnterviewd over het manifest dat door de samenwerkende branche organisaties uit de digitale infrastructuur sector is gepubliceerd en over de studie over de cloud diensten die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft uitgebracht. Hoewel de Nederlandse overheid zich steeds meer realiseert hoe essentieel de digitale infrastructuur van het land is, ontbreekt het haar aan voldoende beleidsvorming en visie, menen brancheorganisaties.


Lees het volledige blog over het manifest dat door de samenwerkende branche organisaties uit de digitale infrastructuur sector is gepubliceerd

Leafcloud behaald ISO27001 certificering


Leafcloud is trots om aan te kondigen dat ze hun ISO/IEC 27001-certificering hebben behaald. Nog meer bewijs dat de gedistribueerde datacenterarchitectuur van Leafcloud - die het gebruik van server restwarmte maximaliseert en geen nieuwe datacenters bouwt -  uw gegevensbeveiliging niet in gevaar brengt.


Kortom: bewijs dat de technologie klaar is om Nederland van energieverspillende hyperscale datacenters naar een gedistribueerde, duurzame en veilige digitale toekomst te leiden.


Lees het volledige blog hier
Ga naar de website van Leafcloud

Salarisbenchmark voor Cloud Service Providers 2022


In het najaar van 2022 is door Partner Navigator in samenwerking met Dutch Cloud Community onder een aantal Cloud Service Provider bedrijven een onderzoek uitgevoerd naar het salarisnivo van verschillende functies die in deze organisaties voorkomen.


Op technisch vlak zijn meegenomen 1e, 2e en 3e lijns helpdesk en engineers, Dev Ops, architect, software developer, consultant, security specialist en projectleider. Op commercieel vlak zijn de salarissen voor accountmanagement, verkoop binnendienst en marketing geïnventariseerd. Daarnaast zijn finance, HR en office support (inkoop facilitair, logistiek medewerker, office management en receptie) als functies bevraagd. Dit alles is op 5 niveau’s gesegmenteerd, namelijk junior, medior, senior, teamleider en manager.


Neem contact op met Ruud (ruud@dutchcloudcommunity.nl) voor meer informatie over de opzet en condities van deze salarisbenchmark. Partner Navigator voert deze ook in andere sectoren uit en doet dat jaarlijks sinds 2018.

Help een goed doel aan goede IT


In Nederland zijn zeer veel goede doelen organisaties actief. Schattingen spreken van 500 tot 600 landelijk actieve organisaties. Een aantal daarvan zijn zeer bekend en ook goed bemiddeld. Maar veel kleinere goede doelenorganisaties hebben vaak niet voldoende budget of expertise om hun IT goed te regelen. En daarmee blijft er minder geld en tijd over voor het goede doel zelf. 


Met Cloud4GoedeDoelen willen we ervoor zorgen dat juist deze organisaties hulp krijgen uit van professionele IT-bedrijven uit het netwerk van Dutch Cloud Community. 


De uitdaging is om in het vizier te krijgen welke goede doelen onze hulp goed kunnen gebruiken. Ken jij een organisatie met een maatschappelijk doel, groot of klein? Laat ze dan weten dat deze kans er is. Laat ze contact opnemen met socialresponsibility@dutchcloudcommunity.nl of verwijs ze naar deze link


Help ons helpen.


Paul Bijleveld (ACC ICT) van de Social Responsibility werkgroep vertelt meer over de actie

Een duurzamere wereld door IT


Ondernemingen in alle sectoren in Nederland hebben een duurzaamheidsopdracht, ook de IT-sector. Ondanks dat de IT-sector niet tot de grootste CO2-uitstoters van Nederland behoort, speelt de sector een belangrijke rol bij de duurzaamheidstransitie. Belangrijker dan we in eerste instantie misschien verwachten.


IT-bedrijven zelf kunnen meer verduurzamen, maar zijn ook een drijvende kracht van duurzaamheid in andere sectoren. Hierdoor is de impact die de IT-sector kan maken veel groter. In deze update lees je waar de sector staat, de aandachtspunten, de kansen van circulariteit en de rol van data. Ook geven we je tips om jouw bedrijf te verduurzamen.


Lees het volledige blog van Mark van Kampen - Sectormanager ICT Dienstverlening - Rabobank

DCC aanwezig op Cloud Expo op 7 & 8 december


Cloud Expo: What's Next?


De Cloud maakt onderdeel uit van de hedendaagse IT-strategie, maar wat houdt dit in voor jouw organisatie? 


Ontdek tijdens de Cloud Expo de voor- en nadelen van de Cloud. Wat is de impact en hoe kun je inspelen op de allernieuwste ontwikkelingen.


In de Cloud Theaters zijn gedurende de dag verschillende kennissessies van onder andere Microsoft en AWS.


F1-pit reporter Jack Plooij zal op de Arrowsphere Stage u meenemen in de wereld van F1. Wat is de inbreng van de Cloud in de F1. Uiteraard zal Jack leuke anekdotes vertellen over het Arrow McLaren raceteam en natuurlijk het team van Red Bull.


Gratis tickets reserveer je hier

Bekijk het programma

Kerstborrel & Netwerkbijeenkomst


DE EERSTE 50 AANMELDINGEN ZIJN BINNEN! 

Het is weer tijd voor de Dutch Cloud Community Kerstborrel; de gezelligste jaarafsluiter van de cloud- en hostingsector. We kijken er ontzettend naar uit om op donderdag 8 december jullie weer te zien en te proosten op een mooi en gezond 2023. 


Voorafgaand (van 15:00 tot 17:00 uur) aan de kerstborrel organiseren we exclusief voor leden en partners de vierde netwerkbijeenkomst van het jaar. Het thema is: ‘Bestaat mijn bedrijf in 2025 nog en hoe ziet het er dan uit?’ 

Je kunt je hier aanmelden voor de Kerstborrel en de netwerkbijeenkomst vooraf

Dutch Cloud Community presenteert:

IT Karting Days 2023


Ben jij klaar voor de ultieme race? Het snelste event in de datacenter, hosting, cloud en IT-markt.

Welke dag kom jij racen? Donderdag 2 of 9 februari 2023 (13:00 – 18:30 uur)!


Kom jij ook naar het leukste en snelste evenement in de datacenter, hosting, cloud en IT-markt? Het is tijd om samen met je collega’s de eer van jouw bedrijf te verdedigen. Vorm een raceteam en beleef enorm veel plezier met een middag kartracen bij de Kartfabrique in Utrecht. Ben jij samen met jouw IT-team het snelste op de baan? Tijd om de concurrentie voorbij te vliegen!


Schrijf je snel in op de eventwebsite

Whitepaper: acht redenen waarom je software in de cloud thuishoort


Of je nu een omvangrijke e-commerce onderneming bestiert of een branchespecifieke softwaresuite onderhoudt, het leven van een softwareleverancier is continu in beweging. De vraag uit de markt groeit en verandert. Om te overleven moet je meebewegen.

Het begint vaak als een gat in de markt. Waar standaard IT-oplossingen niet aan de gespecialiseerde branchevraag kunnen voldoen, kunnen softwareleveranciers hier wel goed op in spelen. Hun producten sluiten perfect aan op de uitdagingen waar nichemarkten voor staan en geven bedrijven in deze branches een voorsprong op hun concurrentie.


Download het whitepaper hier

Bekijk de Uniserver ledenpagina

Machine learning helpt netwerk problemen te voorspellen én voorkomen


Hoe garandeer je de hoogste uptime van jouw Network & Cloud infrastructuur?


Traditioneel gezien zijn er drie belangrijke ingrediënten. Een slim ontworpen netwerk, prestatiecriteria die passen bij jouw organisatie en 24×7 monitoring op deze criteria. De laatste tijd wordt daarnaast bij Quanza steeds vaker gebruik gemaakt van Machine Learning en Artificial Intelligence (AI). Zo kunnen problemen worden aangepakt voordat ze überhaupt problemen worden. Klinkt best ingewikkeld.


Hoe werkt dat dan?

Bekijk het volledige artikel
Bekijk de Quanza ledenpagina

Worried about your company’s cybersecurity? Protection alone simply won’t cut it


The cybersecurity landscape has become increasingly complex over the last few years.


The majority of cyber threats businesses faced 10 years ago were relatively minor infringements, along the lines of script kiddies hoping to get some cred in tech communities.


But these days cyber attacks are prolific and far more nefarious.

Click for full article
Click for Ekco website

Build resilient, responsive databases with Kingston’s DC1500M Enterprise NVMe SSDs


Can the DC1500M enterprise NVMe SSD improve your company’s efficiency?


NVMe's arrival on the scene has vastly improved on past performance for NAND flash, capitalising on the potential of PCIe. Data centers have instituted major changes to take advantage of the greater bandwidth and other innovations made possible in new processors, chassis designs, motherboards and more.


Download the whitepaper here
Click for Kingston partner page


Dutch Cloud Community
Maanweg 174
2516 AB Den Haag
The Netherlands

Uitschrijven | Updaten


Email Marketing by ActiveCampaign